Afscheid Boerderij 'RUIMTE' per 1 juni 2011.

"Als het archetype van de pelgrim in ons tot leven komt, is het tijd om te vertrekken en het bekende en alles wat we bereikt hebben achter ons te laten. Anders verstarren we van binnen en verspillen we onze energie door ons vast te klampen aan de status-quo en er angstvallig voor te waken dat alles bij het oude blijft."

(Anselm Gran in "Wijsheid van pelgrims".)

 


Boerderij 'RUIMTE' het centrum van Leny Rusticus en Will Pleizier, heeft per 1 juni een andere bestemming gekregen. En Leny en Will? Van 'Ruimte' naar 'Ruimer'!

 

20 jaar geleden maakten wij de grote sprong om ons centrum te starten; nu hebben we de voor ons persoonlijk belangrijke sprong genomen om te stoppen en te vertrekken uit Boerderij 'Ruimte'. Onze mooie plek krijgt een goede nieuwe bestemming.

Wij zijn echt dankbaar dat we op deze fijne plek hebben mogen leven en werken. In de bijna 20 jaar van het bestaan van Boerderij 'Ruimte' waren velen te gast en de 'Ruimte' schikte zich voor ieder als een warme jas zoals ze dat ook voor ons was.

Met het verlaten van Boerderij 'Ruimte' verlaten we ook een belangrijke deel van ons werk: bedding zijn en begeleiding bieden zodat er ruimte was voor persoonlijke en spirituele ontplooiingen .

Hoe ziet onze toekomst er dan uit? We zijn vooral benieuwd hoe het zal zijn als we alles hebben losgelaten; wat zich in ons aandient als verlangen, als nieuwe passie, als we de vrijheid hebben te anticiperen op onze impulsen en op wat ons inspireert in wie en wat we ontmoeten.

Aanvankelijk was het lastig om zekerheden op te geven, onze comfortzone te verlaten, maar het verlangen het even niet te hoeven weten en in te vullen, krijgt meer de overhand.

Wat we wel weten is dat we graag reizen en van uitdagingen houden.

Dit jaar start dat weer met de spirituele Nepal-reis in oktober. We houden er van om mensen, die met ons meegaan, in verwondering te brengen over de cultuur en natuur de adembenemende schoonheid van de Himalaya op trekking, kloosters, boeddhistische leringen en de Hindoe-cultuur.

Na Nepal gaan we doorreizen en nemen daar voorlopig de tijd voor.

We willen ieder bedanken die ons pad heeft gekruist als gast, als cliënt of als vrijwilliger; het heeft ons leven 20 jaar een zinvolle invulling gegeven.

Het is nog niet bekend waar we ons permanent zullen vestigen en misschien weer nieuwe activiteiten in zullen zetten. We overwegen in ieder geval de Spirituele Nepal-reis en Pyreneeën trektochten te blijven doen. Laat het weten als je op de hoogte wil blijven.


Centrum IPW (Integrale Persoons- en Werk ontwikkeling) / RUIMER

Leny Rusticus en Will Pleizier.