In 2019 zijn we niet in de gelegenheid om een trektocht in de Franse Pyreneeën te organiseren. Heb je belangstelling voor volgend jaar neem dan contact met ons op.

"Alleen door te lopen openen zich de ruimten en dansen de tussenruimten! Alleen al lopende draai ik mee met de appels aan de boom. Alleen bij hem die loopt groeit een hoofd tussen de schouders".
(Peter Handke)

Al ruim 16 jaar zijn we in de lente in de Pyreneeën met een groep. Ons basiskamp is van een overweldigende natuurlijkheid en prachtig gelegen. Eenmaal op trektocht hoop je dat er nooit een einde zal komen aan deze belevingsvolle tijd. Een heerlijke vakantie in het land van de Katharen met zijn ruines en mysterieuze plekken.
De natuur is op haar mooist in de lente. Bloemen maken de vergezichten, berghellingen, oevers van beekjes en watervallen tot een waar genot. Tussen de deelnemers ontstaat saamhorigheid, vriendschap, speelsheid en plezier.
We houden een ludiek speels reisdagboek bij door middel van creatief schrijven. Dit jaar besteden we extra aandacht aan de gnostiek van en de verhalen rond de Katharen.

Ons basiskamp is het unieke ''La Val Dieu'' (Valei van God) met een schitterend panoramisch uitzicht op Pic de Bugarach. We maken 2 dagtochten om de omgeving te leren kennen en baden in een warme bron.
Vervolgens maken we een kampeer-trektocht. We lopen een adembenemend mooie route in het gebied van de Languedoc en de hoge Pyreneeën. We kamperen steeds op prachtige plekjes midden in de natuur. We beginnen de dag met een aandachtsoefening en een meditatief moment.
Je loopt met alleen een dagrugzakje; voor de rest zorgen wij. De tocht is niet al te zwaar, maar je hebt meer plezier als je een redelijk goede conditie hebt.

 

pyreneeen1

 

Terug op ons basiskamp nemen we rust. Je kunt zwemmen in de rivier. We leven onze creativiteit uit met verhalen, in hout of stenen bouwwerken en muziek bij het kampvuur. Op momenten dat het past gedurende de hele periode is er tijd voor massage en creatief schrijven.

 

Het van dag-tot-dag programma is hier te bekijken.


Geef je zo spoedig mogelijk op: we gaan met een groep van maximaal 14 personen.

 

Kosten: € 875,- voor het hele programma in Frankrijk.
Inclusief: maaltijden, vervoer bagage en camping.
Exclusief: de reis naar La val Dieu, één keer samen uit eten en terrasjes.

 

Daarvoor kun je zorgeloos genieten; het is inclusief alle verblijf, eten en drinken, gidswerk, bagage en kampeerspullen vervoer. Je hoeft alleen een tentje, een slaapzak en een matje mee. Voor de rest zorgen wij.
Op de ontmoetingsdag worden afspraken gemaakt over samen reizen.

 

Ontmoetingsdag

Informatie en reservering: Omdat we veel op reis zijn willen we het liefst contact via de E-mail.